Over sanne

Dit ben ik: Sanne, het gezicht achter Sanne Jennes Fotografie, 30 jaar oud en gek op mijn werk als fotograaf. Samen met mijn vriend en onze 2 ‘hondjes’ woon ik in Brunssum. Naast mijn werk vind ik het heerlijk om te reizen, de natuur in te trekken, bezig te zijn met interieur en te experimenteren in de keuken.

Op mijn 15e werd ik verliefd op fotografie en mijn vader zijn camera was dan ook niet meer vaak in zijn eigen bezit te vinden. In die zomer kocht ik na lang sparen een eigen spiegelreflexcamera en dit was het begin van een prachtig avontuur. Sinds dien werd de liefde voor de fotografie alleen maar sterker en kreeg ik in deze periode zelfs al mijn eerste opdrachten. Natuurlijk wist ik nog niet helemaal waar ik mee bezig was, maar genoot ik van het experimenteren.

In het jaar dat ik 18 werd was het tijd om een belangrijke keuze te maken, een vervolgopleiding. Voor sommige mensen reuze moeilijk maar voor mij het enige in mijn leven waar ik zeker van was. In September begon ik dan ook aan mijn opleiding Fotografie aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Helaas was deze huismus niet klaar om alleen in een grote stad te wennen en dit avontuur kwam daardoor ook snel ten einde. Dit was ook de periode dat ik verliefd werd op de analoge fotografie en thuis hadden wij gelukkig nog een oude Praktica liggen waarmee ik aan de slag kon. Het ontwikkelen van je eerste fotorolletje had iets magisch. 

Rotterdam was dus geen succes en op zoek naar een opleiding dichter bij huis stuitte ik op de Luca School of Arts in Genk, dit voelde meteen goed en ik kon niet wachten om mij aan te melden. Eerst behaalde ik mijn Propedeuse aan de Academie van Beeldende kunsten in Maastricht om toegelaten te kunnen worden. Waar ik vrienden voor het leven maakte en mijzelf heb leren ontwikkelen als persoon, een tussenstap die ik niet had willen missen. In die periode werden de fotografie opdrachten steeds meer en wist ik inmiddels waar ik mee bezig was (haha)..

In 2015 behaalde ik mijn Bachelor Degree Fine Arts Photography aan de Luca School of Arts in Genk.
Ik ben enorm dankbaar voor deze tijd, het was niet altijd even makkelijk. Een bijbaan, huishouden, de fotografie opdrachten en een studie in de lucht houden was een enorme uitdaging. Tijdens deze drie jaar werden de opdrachten steeds meer, tot een punt dat ik in mijn laatste jaar ernaar uitkeek dat ik afgestudeerd zou zijn. Ik heb veel geleerd over mijzelf, de fotografie en wat ik precies wil overbrengen met mijn foto’s.

Inmiddels zijn we alweer heel wat jaartjes verder en geniet ik elke dag van het fotograferen. Met veel liefde en betrokkenheid leg ik mijn opdrachten op een lifestyle achtige manier vast en in de afgelopen jaren heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld. Ik ben dankbaar dat ik elk jaar zoveel mooie momenten mag vastleggen en kijk uit naar alle momenten die nog gaan komen.

@SANNEJENNES_PHOTOGRAPHY
© 2018 Sanne Jennes Fotografie