Over sanne

Hallo, leuk dat je op mijn website terecht bent gekomen ! 
Ik ben Sanne Jennes, 27 jaar oud en gek op mijn werk als fotograaf. Samen met mijn vriend en onze 2 ‘hondjes’ woon ik in Brunssum.
Naast mijn werk vind ik het heerlijk om te reizen, bezig zijn met interieur, netflixen, musea te bezoeken... Zo kan ik nog wel even doorgaan want mijn interesses zijn eindeloos, maar stiekem ben ik toch ook wel heel erg graag thuis.

Op mijn 15e werd ik verliefd op mijn vaders fotocamera, deze camera was dan ook niet vaak in zijn eigen bezit te vinden. In die zomer zocht ik een bijbaantje zodat ik mijn eerste eigen spiegelreflex camera kon kopen. De trip naar de mediamarkt in Duitsland zal ik nooit meer vergeten en sinds dien werd de liefde voor de fotografie alleen maar sterker. Mijn beste vriendinnetje werd mijn vaste model en alles wat ik tegen kwam werd op beeld gezet. Ik kreeg zelfs al mijn eerste opdrachten in deze periode, natuurlijk wist ik nog niet helemaal waar ik mee bezig was, maar genoot ik van het experimenteren.

In het jaar dat ik 18 werd was het tijd om een belangrijke keuze te maken... een vervolgopleiding. Voor sommige mensen reuze moeilijk maar voor mij het enige in mijn leven waar ik zeker van was. In September begon ik dan ook aan mijn opleiding Fotografie aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Helaas was deze huismus niet klaar om alleen in een grote stad te wennen en dit avontuur kwam daardoor ook snel ten einde. Toch ben ik blij dat ik deze ervaring had opgedaan, heel veel geleerd en ook ingezien dat ik zeker een toekomst in de fotografie wilde najagen. Dit was ook de periode dat ik verliefd werd op de analoge fotografie, papa had gelukkig nog een oude Praktica liggen waarmee ik aan de slag kon. Wat vind ik dit nu nog steeds zo fijn om te doen en mijn camera collectie loopt nu ook wel de spuigaten uit...

Rotterdam was dus geen succes.. Op zoek naar een opleiding dichter bij huis stuitte ik op de Luca School of Arts in Genk, dit voelde meteen goed en ik kon niet wachten om mij aan te melden. Er was echter een probleem.. een Atheneum diploma of HBO-Propedeuse was verplicht. Maar ik liet mij hierdoor niet uit het veld slaan en besloot mij aan te melden voor het propedeusejaar aan de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht. Dit was een enorm spannend jaar, want zonder mijn propedeuse moest ik Genk nog een jaar uitstellen. Gelukkig waren deze zorgen niet nodig en behaalde ik in een jaar mijn propedeuse. In Maastricht heb ik vrienden voor het leven gemaakt en mijzelf leren ontwikkelen als persoon. Hier leerde ik heel veel over concept en het overbrengen van je visie. In de tussentijd werden de fotografie opdrachten steeds meer en wist ik inmiddels waar ik mee bezig was (haha)..

In 2015 behaalde ik mijn Bachelor Degree Fine Arts Photography aan de Luca School of Arts in Genk.
Ik ben enorm dankbaar voor deze tijd, het was niet altijd even makkelijk. Een bijbaan, huishouden, de fotografie opdrachten en een studie in de lucht houden was een enorme uitdaging. In die drie jaar werden de opdrachten steeds meer, tot een punt dat ik in mijn laatste jaar ernaar uit keek dat ik afgestudeerd zou zijn. Als ik erop terug kijk ben ik blij dat ik steeds weer beide schouders eronder heb gezet. Ik heb zoveel geleerd over mijzelf, de fotografie en wat ik precies wil overbrengen met mijn foto’s.

Natuurlijk is een studie in fotografie niet perse nodig om fotograaf te worden in deze tijd, maar weet zeker dat ik zonder dit niet dezelfde fotograaf was geworden. In die jaren heb ik kunnen groeien en was ik klaar om als fulltime fotograaf aan de slag te gaan.

Inmiddels zijn we alweer wat jaartjes verder en geniet ik elke dag van het fotograferen. Met veel liefde en betrokkenheid leg ik mijn opdrachten op een lifestyle achtige manier vast. Ik ben super dankbaar dat ik elk jaar zoveel mooie momenten mag vastleggen en kijk uit naar alle leuke en mooie momenten die nog gaan komen.

© 2018 Sanne Jennes Fotografie